lördag 22 september 2012

Hur går det med Pinson?

Den 20 juni skickade Atna ett "bulk sample" av oxid malm till the 3parts "processor". De fick en recovery rate på 92,6 vilket de så klart är nöjda med. Dock så tror de att bara 10-15% av totala malm reserven är oxid malm. Hur de ska göra med resterande delen har jag inte hittat någon info på. Jag vet att den också ska processeras hos en tredje part men jag har inte sett några "recovery rates" eller ens test på buld sample. Kommentera gärna om du har info!

Pinson har just nu ett "liten gruva" tillstånd. Detta tillstånd tillåter dem att bryta 36 500 ton/år vilket också är deras mål för 2012 (ca 12 0000 oz). Den 22 juni skickade de in en modifikation av deras nuvarande tillstånd, vilket ska ska ge tillåtelse att producera 400 000 ton/år. De förväntar sig att de ska ta 6 månader innan de får det godkänt. De har fått en notis om att de var administrativt klart och att Nevada Division of Enviromental Protection ska börja deras tekniska review för slutgiltigt godkännande. 

De har hittills spenderad mer än 9miljoner dollar av budgeten på 20 miljoner för 2012.

Så hur stor skillnad kommer Pinson att göra?

Från deras senaste MD&A

Net Present Value för Pinson är $185 miljoner dollar vid $1700 guld enligt senaste NI 43-101. Mcap idag ca $150miljoner.

Deras cashflow kommer stiga enormt mycket och de kommer kunna finansiera Reward Mine med detta.

Om vi kollar hur deras oz i backen är värderade så är bolaget också billigt. Jag använder mig av MSV (miningstockvaluator.com) och får de då serverat på ett silverfat, $43,7/oz. Men då ska man tänka på att P&P värderas 100%, M&I 50% och Inferred 25%. Skulle vi rakt av räkna på alla resurser får vi $22,7/oz. I vilketfall är de extremt billigt och speciellt om man har i åtanke att de är ett producerande bolag.

5 kommentarer:

  1. Grym blogg, hoppas läsarna hittar hit

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med! Bra jobbat minken!

    SvaraRadera
  3. Tänkte fylla i lite angående Pinson Under Ground.
    Ca 85% av malmen från Pinson UG är refraktorisk sulfidmalm (guldet är fastbundet hårdare än vanligt vilket gör att malmen måste förbehandlas innan utvinning sker, förbehandlingen sker ofta i en autoklav som finns vid Barricks processanläggning och steget är redan inkluderat i de siffror vi idag har), denna malm kommer processas av Barrick och det är en done deal som gjordes i samband med att Atna köpte ut Barrick från samarbetet på Pinson. Resterande malm är mycket riktigt oxid och kommer processas hos antingen Newmont eller Barrick beroende på var bästa dealen ges.
    Vid dagens guldpriser kommer Pinson UG ge ett mycket stort CF, totala kostnader (inkl royalty, avskrivningar, kapitalkostnader etc) per oz landar kring 1100-1150 Usd/oz. Snittar marknaden US$1750 per oz 2013 så har vi ett fritt cf på 600x88,000 vilket ger ca 53 musd (35 musd vid US$1500/oz). För att få bolagets totala CF ska man även addera produktionen från Briggs. Reward kommer ge CF först Q1 2014 enligt våra beräkningar, för att vara konservativ.

    På ett par års sikt kommer Atna förvandlas till en mid tier producer med största delen av produktionen i det politiskt stabila och miningvänliga Nevada, då kommer värderingen vara en multipel av dagens 175 musd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar Hjulben! Atna ser riktigt bra ut. Har du koll på hur cash cost utvecklas om dollar försvagas i samband med qe3?

      Radera